Binecuvântare pentru credincioșii Bisericii Domnești de la Curtea Veche

Biserica ‘Sfântul Anton – Curtea Veche’ și-a sărbătorit pe 25 martie 2012, de praznicul Bunei Vestiri, hramul istoric. Sărbătoarea hramului a început cu slujba Vecerniei unită cu Litia, săvârșită de un sobor de preoți, condus de părintele protopop Dinu Pompiliu al Protoieriei III Capitală, informează „Ziarul Lumina”. Prezent la eveniment, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vorbit sâmbătă credincioșilor despre praznicul Bunei Vestiri, care înseamnă ‘că Dumnezeu Cel veșnic nevăzut, necuprins, inaccesibil se face văzut, cuprins, apropiat, accesibil, făcându-se om și viețuind printre oameni și arătându-ne cum trebuie să ne comportăm în lume ca oameni, pe pământ pentru a dobândi viața cerească din Împărăția Preasfintei Treimi’, a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Preafericirea Sa a vorbit și despre ocrotirea pe care Sfânta Fecioară Maria ne-o poartă nouă, oamenilor. ‘Maica Domnului este cinstită ca pururea fecioară, dar mai ales este cinstită ca maică. Ca Mama Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea în această zi a Bunei Vestiri noi ne rugăm Maicii Domnului să ocrotească, să lumineze și să ajute pe toate femeile care sunt tinere, care se gândesc să întemeieze o familie și să dea naștere copiilor. De asemenea, ne rugăm Maicii Domnului să ocrotească pe toate mamele, pe toți copiii, pentru că ea are inimă de mamă, inimă milostivă’, a mai arătat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Preafericirea Sa a dăruit bisericii de la Curtea Veche doi prapuri realizați în noul atelier de broderie al Patriarhiei Române ‘Altarul’. Tot în semn de mulțumire pentru sprijinul pe care Biserica paraclis patriarhal ‘Sfântul Anton’ îl acordă Arhiepiscopiei Bucureștilor și Centrului de Presă BASILICA, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit bisericii un set de cărți liturgice. Parohul bisericii, pr. Gheorghe Zaharia, a mulțumit Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române pentru bucuria făcută prin participarea la hramul bisericii, dar și pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului.

Ieri, în ziua hramului au fost săvârșite Acatistul Bunei Vestiri, Utrenia și Sfânta Liturghie, precum și parastasul pentru ctitorii bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente