Binecuvantare pentru copii si tineri

1 Iunie este Ziua Internationala a Copilului. Cu acest prilej a fost compusa o rugaciune destinata in mod special copiilor. Sa ne rugam, asadar, impreuna, pentru copiii nostri:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Tatalui Ceresc, Care ai binecuvantat copiii si ai zis: Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, Care ai privit cu drag pe tanarul ce Te-a intrebat: Doamne, ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci, Tu Care ai inviat din morti pe fiul vaduvei din Nain, pe fiica lui Iair si pe prietenul Tau Lazar, binecuvanteaza cu harul si cu iubirea Ta pe toti copiii si tinerii din lume; ocroteste pe toti copiii botezati in numele Tau insemnandu-se cu semnul Crucii Tale; indrepteaza tineretile si lumineaza cu lumina Ta cea sfanta viata tinerilor din Biserica noastra; sporeste iubirea copiilor fata de parinti si a parintilor fata de copii, inmulteste ravna copiilor si tinerilor pentru carte si respectul si recunostinta lor fata de educatorii, invatatorii si profesorii lor.

Doamne Iisus Hristoase, Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, vindeca multimea copiilor si tinerilor bolnavi in familii, in spitale, in camine de copii, alina-le suferinta si daruieste rabdare si dragoste celor care ingrijesc de ei: parinti, medici si surori de caritate.

Doamne Iisuse Hristoase, Pastorule mult milostive, mangaie cu Duhul Tau Cel Sfant, pentru rugaciunile Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, multimea copiilor orfani sau parasiti de parintii lor, a copiilor intristati si singuri, saraci si neajutorati; daruieste tuturor adultilor dragoste parinteasca pe care sa o arate copiilor fara de parinti si fara de adapost.

Doamne Iisuse Hristoase, Tu care esti speranta si mantuirea noastra, daruieste speranta si tarie sufleteasca tinerilor dezorientati si fara ideal, descurajati si fara speranta pentru viitor; daruieste parintilor copiilor, slujitorilor Bisericii, autoritatilor civile si tuturor oamenilor de buna credinta sporita grija pentru prezentul si viitorul copiilor si tinerilor din tara noastra, ca ei sa poata simti ca traiesc sub binecuvantarea Ta, intr-o tara binecuvantata de Tine, intr-un popor care poarta numele Tau la crestinarea sa ca popor nou in lume.

Binecuvanteaza, Doamne, persoanele si institutiile care au grija de copii si tineri, ii ocrotesc si ii indruma, ii ajuta si ii formeaza sa devina oameni credinciosi si intelepti, harnici si darnici, buni si cinstiti, milostivi si curajosi spre slava Sfintei Treimi si demnitatea poporului nostru. Amin.

Inalt Prea Sfintitul Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente