Binecuvantare pentru Centrul de instruire miltara Decebal din Sibiu

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a participat vineri, 22 iunie 2012, la manifestările dedicate împlinirii celor 70 de activitate a Centrului de

Instruire pentru comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu. Ierarhul a oficiat o slujbă de mulțumire, i-a binecuvântat pe militari și a primit din partea conducerii emblema centrului militar.

Evenimentul a adunat în incinta centrului amintit, atât pe studenții militari cât și pe cadrele didactice, conducerea unității militare, ofițeri, reprezentanți ai Garnizoanei Sibiu, autorități locale și județene, amintind pe prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, precum și familiile tinerilor care studiază la Sibiu arma comunicației și informaticii.

IPS Mitropolit Laurențiu și preotul militar Călin Sămârghițan, împreună cu alți slujitori, au oficiat o slujbă de binecuvântare a militarilor din centrul de la Sibiu, după care au urmat cuvântările invitaților. Astfel, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Ștefan Dănilă, a transmis mesajul de elicitare din partea ministrului de interne, Corneliu Dobrițoiu.

Generalul-locotenent Ștefan Dănilă a conferit apoi, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și informaticii mai multor ofițeri de la centrul de instruire militaryă din Sibiu. De asemenea, centrul de la Sibiu a primit distincții și de la șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior primit Niculae Tabarcea, dar și de la locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristea Cucoșel.

Mulțumirile pentru distincțiile primite au venit din partea comandantului centrului sibian, colonel dr. Dorin Chirca. Comandantul a oferit invitaților de seamă diploma aniversară, insigna și placheta de onoare, insemnul heraldic și fanionul Centrului „Decebal”, precum și materiale informative.

Lăcașuri de cult pentru militari

În viitorul apropiat, Centrul de instruire militară „Decabal” va avea și un lăcaș de cult, pentru a răspunde cerințelor pastorale și duhovnicești ale militarilor de aici. Prin acest proiect, se subliniază încă o dată legătura dintre cele două instituții de căpătâi din țara noastră.

„Am participat la acest eveniment cerând de la Dumnezeu binecuvântare asupra acestei unități militare și mai ales mulțumire pentru binefacerile revărsate în acești 70 de ani de activitate. Avem o legătură strânsă cu unitățile militare din Sibiu și cu Academia Forțelor Terestre, în așa fel încât prezența noastră este întotdeauna dorită și creează o bucurie pentru cei care ne-au invitat. Avem în perspectivă zidirea a două biserici, una pentru această unitate și a doua pentru altă unitate militară din oraș. Prin aceasta arătăm strânsa legătură dintre Biserică și Armată. Părintele Călin Sămârghițan ne aduce mereu aproape de ofițeri, militari și studenții acestei instituții militare” a spus IPS Mitropolit Laurențiu după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.

Ceremonia de la centrul militar din Sibiu s-a încheiat cu defilarea corpului de studenți și a cadrelor didactice, precum și cu vizitarea pavilioanelor expoziționale pregătite pentru această sărbătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente