Binecuvântare pentru cei în suferință

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, i-a vizitat în ajun de Crăciun pe bătrânii de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preafericirea Sa i-a binecuvântat pe pacienți și le-a oferit daruri. Cadouri au primit și angajații centrului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”: „Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la bolnavii care sunt în stadiu terminal în cadrul Centrului Sfântul Nectarie este dovada cea mai mare de dragoste și afecțiune din partea Bisericii pentru această categorie de pacienți care suferă atât de mult și mai au câteva zile de trăit. În momentul acesta avem șapte pacienți internați. La câțiva pacienți familia mai vine în vizită, dar avem și patru cazuri sociale care nu au pe nimeni și noi reprezentăm familia lor”.

Centrul de îngrijiri paliative a fost ridicat în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012, fiind sfințit pe 24 octombrie în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei Patriarhale. Centrul are două etaje și mansardă și, pe lângă spațiile dedicate celor asistați, mai cuprinde și birouri de asistență socială, cabinete medicale și cabinete pentru consiliere psihologică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…