Binecuvântare în vederea căsătoriei acordată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian al Dunării de Jos

În ziua de 19 iulie 2010, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a acordat arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei, pentru cinci candidați la preoție, din județele Galați și Brăila. Evenimentul a avut loc în Biblioteca „Arhiepiscop dr. Antim Nica”, din cadrul Centrului Eparhial, de față fiind părinții și nași acestor tineri, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul său, chiriarhul a rostit o meditație pe marginea cuvântului Sfântului Nil, din proloage, ziua de 19 august, pentru viitorii păstori de suflete: „…să ne pregătim pe noi, ca să slujim Domnului, din tot sufletul și cu toată puterea”. De asemenea „…trupul nostru este casă și palat și templu, întru care petrece cerescul Împărat. Sufletul este mireasa lui Hristos, iar mintea, tron și inima, prestol al lui Dumnezeu, iar cugetul portar, știința este veștmântar, iar gândurile, slujitori”.

Totodată Înaltpreasfințitul Părinte Casian, a amintit de hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca anul 2011, să fie decretat „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”. În acest context, a îndemnat viitorii miri la păstrarea armoniei și întărirea unității familiale.

Comentarii Facebook


Știri recente