Binecuvântare de lucrări în Parohia Șumugiu din Episcopia Oradiei

În Duminica a nouăsprezecea după Rusalii, 3 octombrie 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Oradea, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Șumugiu, va sfinți și binecuvânta casa parohială renovată, și va săvârși Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, Preacucernicul Părinte paroh Nicolae Alexandru Pop va fi hirotesit întru iconom-stavrofor, pentru întreaga lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea restaurării și înfrumusețării lăcașului de cult.

Biserica din Șumugiu a fost construită între anii 1927-1929, iar în perioada 2004-2010, prin purtarea de grijă a părintelui paroh, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată, a fost introdusă încălzirea centrală prin pardoseală și s-a refăcut cafasul pentru cor. În exteriorul bisericii s-au făcut lucrări de subzidire, drenaje pentru apa pluvială, trotuare împrejmuitoare și scări de acces noi, reparându-se întregul acoperiș. A fost amenajat un nou lumânărar. De asemenea, la casa parohială s-au făcut reparații capitale: s-a refăcut instalația electrică și s-a introdus încălzirea centrală. A fost amenajată curtea casei parohiale și s-a realizat un parc de joacă pentru copii.

Comentarii Facebook


Știri recente