Binecuvântare de lucrări în parohia Suiug din Episcopia Oradiei

În Duminica a douăzeci și una după Rusalii, a Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic, 16 octombrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Marghita, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Suiug și va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, diaconul Bogdan Vasile Briciu va fi hirotonit întru preot misionar pentru Protopopiatul Oradea, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din parohia Tomnatic.

Menționăm că biserica din localitatea Suiug a fost construită în anul 1900, iar în perioada 2010-2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Iosif Turdean, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată în interior: s-a instalat un nou iconostas, s-a pavimentat cu marmură și s-au montat uși și geamuri noi. De asemenea, la casa parohială s-au făcut lucrări de reparații capitale, atât în interior, cât și în exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…