Binecuvântare de lucrări în Parohia Mădăras din Protopopiatul Tinca

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, 23 septembrie 2012, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Mădăras, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, Părintele paroh Dumitru Cristea va fi hirotesit iconom-stavrofor, pentru întreaga lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea restaurării și înfrumusețării lăcașului de cult.

Biserica din localitatea Mădăras a fost construită în anul 1740, iar între anii 2010-2012, prin grija părintelui paroh Dumitru Cristea, cu sprijinul membrilor Consiliului și Comitetului parohial și prin daniile bunilor credincioși ai parohiei, s-a realizat un nou iconostas, sculptat în lemn de stejar, fiind montate și icoane noi, iar vechiul mobilier din biserică a fost înlocuit cu străni, scaune, analog și tetrapoade noi.

Comentarii Facebook


Știri recente