Binecuvântare de lucrări în parohia Ghiorac

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 16 septembrie 2012, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Ghiorac, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, Preacucernicul Părinte paroh Remus Iga va fi hirotesit iconom-stavrofor, pentru întreaga lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea restaurării și înfrumusețării lăcașului de cult.

Biserica din localitatea Ghiorac a fost construită în anul 1957. Între anii 2007-2012, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Remus Iga, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată: s-au executat tencuieli interioare și s-a realizat o nouă pictură în tehnica „fresco”, s-a montat un nou iconostas sculptat în lemn de stejar, s-au montat geamuri și uși noi, s-a revopsit acoperișul, s-au făcut reparații capitale la casa parohială, iar curtea bisericii, casa parohială și cimitirul parohial au fost împrejmuite cu gard.

Comentarii Facebook


Știri recente