Binecuvântare de lucrări în parohia Cetea din Episcopia Oradiei

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 18 septembrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Oradea.

Cu acest prilej, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Cetea și va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi.

Biserica din localitatea Cetea a fost construită în anul 1924, iar în perioada 1998-2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Vasile Megheșan, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată: s-au executat tencuieli exterioare în terasit, s-a montat un nou iconostas, s-au lucrat străni și mobilier nou, s-a introdus încălzirea centrală și s-au montat geamuri și uși noi. Curtea bisericii a fost amenajată cu bănci, ornamente și trotuare. De asemenea, la casa parohială s-au făcut lucrări de reparații capitale, atât în interior, cât și în exterior, amenajându-se și un mic muzeu parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente