Binecuvântare de lucrări în parohia Căuașd din Episcopia Oradiei

În Duminica a douăzeci și șaptea după Rusalii, 4 decembrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Căuașd și va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, diaconul George Dorin Indrieș va fi hirotonit în treapta preoției, ca preot misionar pentru Protopopiatul Tinca, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Berechiu, iar părintele paroh Ciprian Pavel Turla va fi hirotesit iconom.

Menționăm că biserica din localitatea Căuașd a fost construită între anii 1924-1926, iar în perioada 2009-2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ciprian Pavel Turla, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată: s-a introdus încălzirea centrală, s-au montat uși noi, s-a înlocuit vechea pardoseală, au fost schimbate stranele și scaunele din biserică și s-au înlocuit icoanele din iconostas. De asemenea, s-a început și construcția unei noi case parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente