Binecuvântare de lucrări în parohia Avram Iancu din Episcopia Oradiei

În Duminica a patra după Paști, a Slăbănogului, 15 mai 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din parohia Avram Iancu și va săvârși Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, tânărul teolog Gabriel Iakab va fi hirotonit întru diacon misionar, îmbisericit pe seama paraclisului cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș.

Menționăm că biserica din localitatea Avram Iancu a fost construită între anii 1936-1940, iar în perioada 2007-2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Aron Marți, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, biserica a fost reparată și renovată, s-a curățat pictura interioară, s-a introdus gazul metan și încălzirea centrală și s-au montat uși noi. În exteriorul bisericii s-a refăcut acoperișul în întregime, s-a reparat tencuiala și zugrăveala, iar curtea bisericii a fost amenajată și pavată.

Comentarii Facebook


Știri recente