Binecuvântare arhierească la biserica Sf. Dumitru din Drobeta Turnu Severin

La trecerea a două duminici după botezul Domnului, în ziua prăznuirii Sf. Cuvios Pavel Tebeul, severinenii s-au rugat Bunului Dumnezeu împreună cu Chiriarhul Eparhiei Severinului și Strehaiei. Preasfințitul Părinte Nicodim a săvârșit în Duminica a XXIX-a după Rusalii Sfânta Liturghie Arhierească la biserica Sf. Dumitru, având alături un sobor ales de preoți și diaconi, după cum ne informează Cătălin Cernătescu.

În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop a făcut referire la minunea vindecării celor 10 leproși din pericopa evanghelică, arătând cât de mare este virtutea recunoștinței, tâlcuind totodată și înțelesurile duhovnicești ale Apostolului de la Coloseni, capitolul 4, versetele 4-11.

Biserica „Sf. Dumitru” a fost ziditã în anul 1873. Pânã în anul 1976 a fost folositã ca și capelã de cimitir de cãtre toate bisericile din oraș, când, vrednicul de pomenire Pãrinte Patriarh Teoctist Arãpașu, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a transformat-o în bisericã parohialã pentru a deservi pe credincioșii din noul cartier Crihala al orașului Drobeta Turnu Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente