Binecuvântare arhierească la Biserica Curelari din Iași

În a doua zi de Crăciun, IPS Teofan a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Curelari din Iași, informează „Ziarul Lumina”. De doi ani, în curtea acestui sfânt lăcaș, 60 de persoane nevoiașe primesc în fiecare săptămână hrană caldă. Activitatea social-filantropică este susținută de comunitatea credincioșilor care participă la slujbele din Biserica Curelari și care fac parte din Asociația ‘Oastea Domnului’ din Iași.

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit luni, 26 decembrie, Sfânta Liturghie la Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ – Curelari din Iași. La finalul slujbei, pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, a remarcat că, înainte de Nașterea Mântuitorului Iisus, creștinii îi primesc pe colindători, care vestesc venirea în lume a Celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi, ‘iar în ziua praznicului Nașterii Domnului ne bucurăm în comuniune la sfânta biserică’. Părintele protopop Toma Gradinaciuc a accentuat faptul că IPS Părinte Mitropolit Teofan a slujit la Biserica Curelari din Iași pentru a încuraja activitățile social-filantropice pe care pr. misionar Vasile Manole le derulează alături de credincioși. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile textelor din Sfânta Scriptură citite în cadrul slujbei și despre chemarea pe care Biserica o adresează credincioșilor în a doua zi de Crăciun. ‘Astăzi (n.r. luni, 26 decembrie), Biserica ne cheamă să pătrundem cât mai adânc înțelesurile tainice ale Nașterii Mântuitorului din Fecioara Maria. Biserica ne aduce în față, în a doua zi de Crăciun, pe cea care a născut după trup pe Mântuitorul Hristos. Suntem chemați să ne lăsăm pătrunși de puținele cuvinte pe care le-a rostit Maica Domnului’, a spus Înalt Preasfințitul Teofan. Părintele Vasile Manole, misionar la Biserica Curelari din Iași, a mulțumit Mitropolitului Moldovei și Bucovinei pentru binecuvântarea pe care a oferit-o prin slujirea arhierească.

Hrană în Așezământul ‘Roada duhului’ pentru 60 de săraci

În toamna anului 2009, în curtea Bisericii Curelari din Iași, au început lucrările de construcție a Așezământului social-filantropic ‘Roada duhului’. La parter se află o sală cu o capacitate de 120 de persoane, iar la etaj clădirea cuprinde un paraclis, bibliotecă, locuință pentru preotul misionar și cameră de oaspeți. La mansardă, aflată în șantier, vor fi amenajate camere pentru cazarea pelerinilor. Construcția așezământului din curtea Bisericii Curelari a început din dorința de a oferi o masă pe săptămână persoanelor fără adăpost sau care au o situație materială precară. Spațiul de la parter este folosit și pentru întâlnirile catehetice cu tinerii și credincioșii care fac parte din Asociația ‘Oastea Domnului’ din Iași. ‘O dată pe săptămână, (sâmbăta) oferim o masă cu două feluri de mâncare pentru 60 de oameni. O parte din persoanele nevoiașe cărora le oferim hrană locuiesc într-un cămin al Direcției Comunitare a Primăriei Iași, iar ceilalți nu au adăpost. Masa este oferită de comunitatea credincioșilor care participă în duminici și sărbători la sfintele slujbe. Credincioșii din Iași pot organiza în așezământul nostru praznice pentru cele 60 de persoane nevoiașe. Noi punem la dispoziție, pe lângă spațiul de oferire a hranei, veselă, gaz ș.a.’, a explicat preotul misionar Vasile Manole, care a mai adăugat faptul că prin activitatea socială care se derulează la Biserica Curelari din Iași se dorește împlinirea cuvântului Mântuitorului Hristos din Evanghelia după Luca (14, 13-14): ‘Când faci un ospăț, cheamă pe săraci, pe neputincioși, pe șchiopi, pe orbi, și fericit vei fi că nu pot să-ți răsplătească’.

Comentarii Facebook


Știri recente