Binecuvântare arhierească în parohia Giurgești

Credincioșii din parohia Giurgești-Costești, Protopopiatul Pașcani, au avut bucuria de a participa sâmbătă, 18 iunie, la slujba de sfințire a casei sociale și a locuinței pentru familia preotului paroh, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Mai multe persoane care s-au remarcat în susținerea lucrărilor la cele două clădiri au primit distincții de vrednicie. La școala generală din Giurgești a fost organizat un concurs pe mai multe secțiuni la care s-au înscris elevi din cele trei sate ale comunei Costești.

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Înalt Preasfințitul Ștefan al Arhiepiscopiei de Lentekhi și Tsageri (Georgia) s-au aflat sâmbătă după-amiază în parohia Giurgești, Protopopiatul Pașcani. Într-un foișor, aflat lângă Biserica ‘Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul’ a fost săvârșită slujba binecuvântării casei celei noi. IPS Teofan și IPS Ștefan au stropit cu Agheazmă mică și cu untdelemn sfințit casa socială și casa parohială. La eveniment au participat peste 100 de credincioși, autorități locale și copii îmbrăcați în costume naționale. Cu acest prilej, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan a așezat pe sfânta masă a bisericii parohiale din Giurgești sfântul antimis.

La final, pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani, a apreciat lucrarea pastoral-misionară a preoților care slujesc în cele trei parohii din comuna Costești. ‘Acești părinți tineri au întinerit sufletele bătrânilor credincioși din aceste parohii. Ceea ce s-a realizat este o adevărată minune. Entuziasmul tinereții lor i-a ajutat să împlinească cu bucurie lucrarea pentru Biserica lui Hristos și pentru credincioșii din aceste parohii’, a remarcat pr. protopop Pavel Postolachi.

‘Enoriașii m-au ajutat foarte mult’

Părintele paroh Dumitru Rusu, care slujește de opt ani la Giurgești, a amintit că după ce biserica parohiei a fost renovată în urmă cu patru ani, casa parohială a fost ridicată începând cu anul 1999, iar anul acesta au fost terminate lucrările și la casa socială. ‘Parohia Giurgești este formată din 130 de familii și chiar dacă oamenii sunt puțini la număr au o inimă foarte mare. Acest lucru se vede prin ceea ce s-a realizat. Am reușit să-i mobilizez pe enoriași, iar ei m-au ajutat foarte mult, înțelegând mesajul Bisericii. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dăruit putere și curaj pentru a duce la îndeplinire ceea ce mi-am propus. Mulțumesc Înalt Preasfințiilor Voastre pentru dragostea pe care ați avut-o, răspunzând invitației noastre’, a spus pr. paroh Dumitru Rusu, care a fost hirotesit iconom.

IPS Ștefan a adresat un cuvânt cu acest prilej, remarcând că într-un sat precum Giurgeștiul oamenii au o comunicare ‘mult mai sinceră cu Dumnezeu’. IPS Părinte Mitropolit Teofan și-a exprimat bucuria pentru faptul că zestrea parohiei Giurgești s-a ‘întregit prin ridicarea casei sociale și a celei parohiale’, apreciind lucrarea pastoral-misionară și cultural-religioasă care se derulează aici. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a acordat mai multor persoane distincții de vrednicie, fiilor satului sau credincioșilor care s-au remarcat în susținerea lucrărilor din ultimii ani, iar apoi i-a premiat pe copiii care au participat la concursul derulat de școala din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente