Bilanțul protoieriilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

În sala de ședințe a reședinței arhiepiscopale din Buzău se desfășoară, în aceste zile, o serie de întruniri ale Permanenței Consiliului Eparhial în cadrul cărora sunt analizate rezultatele obținute în cursul anului 2011 de preoții din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie: ‘Ne bucurăm că spre deosebire de alți ani, precucernicii părinți, anul trecut au fost mai râvnitori, mai corecți și în ceea ce privește naveta am înțeles că s-a redus. De aceea, adresăm părinților protoierei, îndrumarea ca la rândul lor să povățuiască pe preacucernicii preoți să stea în mijlocul credincioșilor pentru că numai așa ei vor avea spor în activitatea lor pastorală’.

În cadrul acestor ședințe, se fac și notările administrative anuale pentru fiecare preot în parte, ținându-se cont de activitatea în plan bisericesc, cultural, administrativ-gospodăresc și social misionar.

Analiza activității din fiecare parohie în parte, precum și acordarea notelor administrative se face pe baza inspecțiilor pe care preoții protopopi le fac, anual, în unitățile bisericești din subordine.

Ședințele de bilanț se vor încheia mâine, 8 februarie 2012, când sunt așteptați să participe la întruniri protoiereii de Pârscov și Pătârlagele.

Comentarii Facebook


Știri recente