Biblioteca Universității Oradea a fost sfințită

Zi de mare bucurie pentru Universitatea din Oradea, când noua bibliotecă, situată în campusul universității, și-a deschis porțile luni, 18 octombrie. Biblioteca dispune de spații generoase pe cinci niveluri ale clădirii, cu șase săli de lectură, cu un total de 640 de locuri și cu posibilitatea de consultare a fondului de carte, fond care cuprinde peste 252.000 de cărți și reviste, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

La ceremonia de deschidere a noii biblioteci, alături de conducerea universității, reprezentată de prof. univ. dr. ing. Cornel Crăciun Antal, rectorul universității, a participat și Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, care, împreună cu pr. prof. univ. dr. Nicu Dumitrașcu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Ep. Dr. Vasile Coman’, și pr. Radu Rus, vicar administrativ al Episcopiei Oradiei, a oficiat slujba de sfințire.

La finalul slujbei de sfințire, Preasfințitul Sofronie și-a exprimat bucuria de a participa la un astfel de eveniment, menționând că în tradiția noastră bisericească cartea a avut un rol fundamental, începând cu Sfânta Scriptură, care a fost dintotdeauna, pentru poporul român, asemenea unui scut de apărare, în cuprinsul căreia credinciosul și-a găsit alinarea și sprijinul în vremuri de restriște. De asemenea, PS Sofronie a subliniat faptul că cele dintâi biblioteci s-au născut în umbra Bisericii, pe lângă cele dintâi școli catehetice, bibliotecile fiind adevărate columne de lumină care, asemenea unor faruri, călăuzesc spre civilizație și cultură. Preasfințitul Sofronie a felicitat conducerea Universității din Oradea pentru realizările obținute, oferind noii biblioteci, în nume personal, o carte.

Ceremonia s-a încheiat cu cuvântul de mulțumire al rectorului universității și în acordul corului studenților teologi ai Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Ep. Dr. Vasile Coman’, condus de pr. conf. univ. dr. Mihai Brie.

Comentarii Facebook


Știri recente