Biblioteca Sfântului Sinod

Între blocurile din fața Casei Poporului, în curtea Mănăstirii Antim, se află Biblioteca Sfântului Sinod, una dintre instituțiile de cultură importante ale românilor. Aici se află colecții de manuscrise și lucrări cu caracter enciclopedic foarte prețioase.

„Biblioteca Sfântului Sinod are profil preponderent teologic și aici se găsesc cele mai cunoscute colecții de Patristică, Patrologia Graeca și Patrologia Latina, dicționare, enciclopedii de teologie, colecția Sources Chretiennes și alte lucrări teologice patristice, liturgice pe care noi le achiziționăm fie din țară, fie din străinătate. În țară le primim de la eparhii sau de la autorii lor. De asemenea, suntem la zi cu toate acestea, dar pe lângă ele se găsesc și un număr de cărți care privesc domeniul umanist, precum filozofie, istorie, geografie și alte științe. Colecțiile speciale necesită un acces special și aici e vorba de manuscrise și carte veche unde cei care doresc să le consulte trebuie să completeze un formular special în care specifică de ce au nevoie și prin care semnează un fel de angajament că nu vor publica sau nu înstrăinează informațiile fără a anunța deținătorul, adică biblioteca”, a explicat pentru TRINITAS TV Arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.

La fondul de carte are acces, în principiu, oricine, după semnarea unor documente.

Biblioteca Sfântului Sinod este o instituție de cercetare, informare și documentare, de vocație patrimonială, culturală și academică.

Biblioteca Sfântului Sinod are ca principale obiective sprijinirea activității culturale, misionare si ecumenice a Bisericii Ortodoxe Române, precum și susținerea procesului educativ si de cercetare din cadrul unităților de învățământ, cu precădere de profil teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente