Biblioteca micului creștin, un proiect de succes al elevilor de la Școala nr. 11 Botoșani

La Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Botoșani a avut loc marți , 14 februarie 2012, dezbaterea ‘Cartea-prieten devotat. Păstrează-mă cu drag!’. Manifestarea, la care au participat 25 de elevi, a fost coordonată de profesoara de religie Rozalia Groza și de bibliotecara școlii, Anca Palade, în cadrul proiectului educativ ‘Biblioteca micului creștin’, proiect susținut de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în cadrul programului ‘Semințele credinței’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În cadrul discuțiilor, profesoara Rozalia Groza și bibliotecara Anca Palade le-au vorbit elevilor despre condițiile de împrumut a cărților din ‘Biblioteca micului creștin’ din incinta școlii, despre importanța cărților, despre condițiile optime de păstrare a cărților împrumutate. Pentru o mai bună informare a elevilor despre preocupările bibliotecii și despre conținutul fondului de publicații au fost expuse la intrarea elevilor în școală și la avizierul ‘Gazeta micilor creștini’ afișe publicitare. ‘Cei mai sârguincioși și fideli cititori ai ‘Bibliotecii micului creștin’ au mărturisit colegilor lor că timpul petrecut în compania cărților este mult mai folositor decât cel petrecut în fața calculatorului sau a televizorului. Toate activitățile proiectului urmăresc să-l întoarcă pe elev la carte, îndeosebi la cartea religioasă care-i poate aduce în față o altă lume, mai bună decât cea din jurul său. Mulțumesc Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru toate proiectele derulate la care elevii mei au putut participa și sper ca și pe viitor să mai aibă ocazia să beneficieze de astfel de activități benefice școlii și societății românești,’ a declarat prof. Rozalia Groza.

De la implementarea proiectului ‘Biblioteca micului creștin’ în toamna anului trecut, s-au achiziționat de Școala nr. 11 din Botoșani peste 60 de cărți religioase noi, precum: ‘Drumul Crucii’, ‘Noaptea Sfântului Nicolae’, ‘Lacrimi de bucurie’, ‘Patericul pentru copii’, ‘Biblia pentru copii’, ‘Filocalia pentru copii și tineri’, ‘Musafirul din cer’, ‘Arțarul neascultător’, cele 8 volume ale părintelui Cleopa – ‘Povestiri pentru copii’, ‘Din țara lui Eu împărat în țara lui Tu împărat’ etc., pe care elevii le pot împrumuta zilnic. Tot în cadrul proiectului ‘Biblioteca micului creștin’, pe data de 16 ianuarie 2012, a avut loc serbarea ‘Dor de Eminescu’, în care s-au recitat poezii religioase din opera marelui poet și s-a vizionat prezentarea ‘Darul lui Eminescu’, făcută după povestirea ‘Îngerul Crăciunului’ din cartea ‘Suflet de crin’ a monahiei Parascheva Avădanei.

Comentarii Facebook


Știri recente