Bănățenii se implică în reintegrarea foștilor deținuți

Marți, 11.12.2012, la Protopopiatul Sânnicolau Mare, în cadrul campaniei de informare ce se desfășoară în Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”, s-a desfășurat un nou eveniment de informare în scopul prezentării activităților specifice derulate și pentru a promova economia socială și modelul întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect, după cum ne-a explicat Pr. Consilier patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

În timpul întâlnirii s-au abordat teme diverse, participanții primind informații cu privire la proiectul SOCIAL, conceptele de economie socială, planurile de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect și strategiile de marketing ale întreprinderilor sociale dezvoltate la Craiova și Timișoara.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Adrian Ghiran Manager întreprindere sociala, Beatrix Pârvu Responsabil marketing și Alin Costache Psiholog in echipa locală. Participanții s-au arătat interesați de modul cum vor putea replica aceste modele și la nivelul protopopiatului.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comentarii Facebook


Știri recente