Băimărenii și-au cinstit eroii

Maramureșenii au sărbătorit Înălțarea Domnului. În biserica Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Baia Mare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, informează TRINITAS TV.

Ca în toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română, în cadrul slujbei au fost rostite și rugăciuni de pomenire pentru eroii neamului.

Manifestările dedicate acestei zile au continuat la Monumentul Eroului Necunoscut, din municipiul Baia Mare. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat aici o slujbă de Te Deum, dar și parastasul pentru toți cei care și-au dat viața pentru patrie.

„Noi ne rugăm pentru veșnica odihnă și veșnica pomenire a eroilor și martirilor neamului nostru care s-au jertfit pentru integritatea teritorială a României ca ea să fie așa cum o avem noi astăzi pe care ne-au transmis-o drept moștenire și este o datorie ca ea să fie păstrată așa cum ne-au transmis-o ei și cum ne-au dăruit-o și pentru care s-au jertfit”, a arătat Preasfinția Sa.

În cadrul manifestărilor comemorative au luat cuvântul oficialități locale și județene, iar la final au fost depuse coroane de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente