B N R va pune in circulatie o moneda din aur in valoare nominala de 5.000 lei in cinstea domnitorului Stefan cel Mare si Sfant.

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie peste citeva zile, in cadrul emisiunii 500 de ani de la trecerea la Domnul a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, o moneda din aur in valoare nominala de 5.000 lei.

Moneda comemorativa este rotunda, cu un diametru de 35 mm si are o greutate de 31,103 grame. Aversul monedei are reprezentata, in partea inferioara, o compozitie grafica simbolizind un turn de cetate semicircular. In partea superioara, sint gravate: Stema Romaniei, inscriptia , ROMANIA , anul emisiunii – 2004 , si valoarea nominala – 5000 lei . Pe reversul monedei este reprodus portretul lui Stefan cel Mare si este redata macheta si denumirea bisericii Manastirii Putna. Tirajul intregii emisiuni destinate vinzarii in tara si in strainatate este de 250 de exemplare. Pretul de vinzare pentru o moneda este de 18.900.000 lei fara TVA. Monedele din aur vor putea fi cumparate de la sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

Comentarii Facebook


Știri recente