Avanpremiera a filmului ‘Patima’ al lui Mel Gibson pe internet

Dupa cum ne informeaza site-ul Bisericii Romano-Catolice din Romania, www.catholica.ro, filmul ‘Patima’ este realizat de firma ‘ICON Productions’ si este regizat de Mel Gibson. Filmul ‘Patima’ prezinta ultimele ore din viata Mantuitorului Hristos. Filmul va rula pe marile ecrane abia in primavara anului 2004, inainte de Paste, in cinematografele din Statele Unite ale Americii, iar mai tarziu in lumea intreaga. Distributia este deosebita, rolul lui Iisus fiind interpretat de actorul Jim Caviezel, Maria Magdalena fiind intruchipata de actrita Monica Bellucci, in rolul Mamei lui Iisus jucand actrita romanca Maia Morgenstern, iar personajul Satanei fiind intruchipat de Rosalinda Celentano.

Firma producatoare a filmului lui Mel Gibson, ‘ICON Productions’, ofera in momentul de fata prezentarea filmului ‘Patima’ unor mici grupuri private catolice si de alte confesiuni, pentru a cunoaste opinia acestora asupra filmului care a starnit deja in America pareri contradictorii. Cateva secvente din film pot fi vizionate acum si online pe situl oficial in limba spaniola www.la- pasion.com.

Recent, filmul lui Mel Gibson despre Patima lui Iisus – inspirat din Noul Testament si din jurnalul Catherinei Emerich – a fost dur atacat de cateva grupuri extremiste iudaice, iar unii teologi si-au exprimat ingrijorarea ca acest film ar putea avea efecte negative asupra relatiilor iudeo-crestine. Insa reprezentanti ai Conferintei Episcopale Americane, care au vizionat in avanpremiera filmul lui Mel Gibson, au declarat ca filmul este impresionant, si ca nu contine nimic jignitor la adresa poporului evreu.

Comentarii Facebook


Știri recente