Autoritatile turce au interzis sarbatorirea Sfantului Ierarh Nicolae in Mira Lichiei

Pentru prima data in ultimii 22 de ani, Patriarhia Ecumenica de la Constantinopol nu a obtinut acceptul din partea autoritatilor din Turcia pentru oficierea Sfintei Liturghii in ziua Sfantului Ierarh Nicolae in localitatea Mira din provincia Antalya. Aceasta este localitatea unde a pastorit, cu circa 17 secole in urma, Sfantul Nicolae, si este cunoscuta drept Mira Lichiei. De altfel, aici se gaseste si mormantul in care a fost inmormantat initial marele ierarh.

Preotul Dositeos Anagnostopoulos, purtatorul de cuvant al Patriarhiei de la Constantinopol, a declarat ca cel care s-a opus traditionalei celebrari a fost guvernatorul provinciei Antalya, care nu a oferit nici o explicatie pentru acest refuz.

Reprezentantul Patriarhiei afirma ca situatia creata prin aceasta interdictie este una grava. Ea intervine in urma unor gesturi evident discriminatorii ale administratiei de la Ankara fata de Patriarhia Ecumenica, gesturi care au provocat in urma cu aproximativ o saptamana si o dura reactie din partea guvernului Greciei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…