Aur, smirnă și … colinde, la Onești

Corul ‘Filomelos’ din Onești a susținut, pe 22 decembrie, la Biblioteca Municipală ‘Radu Rosetti’ din Onești, un concert de colinde, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul a avut loc în urma încheierii unui proiect educațional de parteneriat între Corul ‘Filomelos’, condus de prof. Paula Cautiș, și Grupul psaltic ‘Melozii Romanului’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Gheorghe’ din Roman, dirijat de arhid. Ionuț Amărinii.

La finalul concertului, îndrumătorii corului, prof. Paula Cautiș și pr. Petrică Cautiș, au oferit diplome personalizate și insigne cu blazonul corului, membrilor Corului ‘Filomelos’. Corul ‘Filomelos’ a mai susținut un concert de colinde, pe 21 decembrie, la Centrul Cultural ‘Aurel Stroe’ din Bușteni, județul Bacău, iar luni, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, a oferit răspunsurile la strană, în biserica parohiei Mănăstirea Cașin 1, Protopopiatul Onești.

‘Cântăm cu dor de autentic, de frumosul bizantin și ne place să călcăm pragurile bisericilor. În spirit misionar, ne propunem să batem drumurile oricât ar fi ele de aride, spre a purta cântul bizantin acolo unde oamenii nici nu mai speră la el. A sluji prin cântare nu este un lucru lipsit de importanță. Cu toții suntem conștienți că nu putem săvârși acest lucru la voia întâmplării, sau fără răspundere. Suntem un grup deschis și ne place să prelungim adesea atmosfera slujbelor în afara corului, închegându-ne într-un cerc de prieteni. Faptul că noi suntem o confluență laică, unde avântul și dragostea de autentic bizantin se încrucișează, este un lucru ce ne responsabilizează. Cum nouă muzica psaltică ne-a schimbat viețile, ne dorim să aducem același dar și ascultătorilor. Pentru aceasta, încercăm să învățăm cât mai mult, să slujim cât putem noi mai bine, în modul în care am intuit noi că se cuvine, și sperăm ca munca noastră să-și găsească ecou în bucuria oamenilor ce ne ascultă’, a spus prof. Paula Cautiș.

Comentarii Facebook


Știri recente