Aur și argint pentru Corul „Symbol” la Concursul Internațional „Franz Schubert”

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a obținut la cea de-a XXVII-a ediție a concursului internațional coral „Franz Schubert” de la Viena aurul pentru categoria „Cor de copii” și argintul pentru „Categoria cor religios”, informează TRINITAS TV. Manifestarea culturală din Capitala Austriei este cea mai importantă competiție corală din lume. Ediția din acest an a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie.

„Au participat formații foarte bine instruite, selectate în prealabil de către juriu care a fost alcătuit din trei personalități ale muzicii internaționale, un neamț, un austriac și un maltez. Toți trei erau catolici, iar noi eram una din puținele formații ortodoxe”, a spus arhidiacon profesor Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol.

La ediția din acest an au participat 28 de formații corale din 17 țări.

Tot la Viena, Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a cântat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohiei ortodoxe românești din Capitala Austriei și a susținut un concert de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…