Au început „Zilele Melchisedec Ștefănescu”

La Roman au debutat joi, 15 mai 2014, „Zilele Melchisedec Ștefănescu”, prilejuite de împlinirea a 122 de ani de când vrednicul de pomenire episcop a plecat la cele veșnice, potrivit mmb.ro. Primul eveniment a avut loc la Biserica „Sfinții Voievozi” din oraș.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a sfințit ieri troița ridicată în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni și a eroilor neamului românesc. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru ctitorii Bisericii „Sfinții Voievozi”. „În cuvântul adresat celor prezenți, PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit celor care au ctitorit această frumoasă troiță. De asemenea, Preasfinția Sa a mulțumit preoților slujitori de la Biserica „Sfinții Voievozi” din Roman pentru implicare. A fost un eveniment deosebit, încadrat frumos în sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 122 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Melchisedec Ștefănescu”, a relatat pr. Dragoș Munteanu, protopop al Protopopiatului Roman. Aseară, la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” a avut loc conferința „Episcop Melchisedec Ștefănescu – păstor și liturghisitor”, susținută de prof. univ. dr. Alexandru M. Ioniță de la Universitatea Ovidius – Constanța, apoi a fost lansat volumul „Cuvinte vii” din colecția „Opera omnia” – Melchisedec Ștefănescu de către arhim. Pimen Costea, exarhul mănăstirilor din Eparhia Romanului și Bacăului. În continuare, s-a făcut o scurtă prezentare a Simpozionului Național „Crucea în imaginația copiilor”, ajuns la cea de-a III-a ediție, urmată de cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.

În această dimineață, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, s-a oficiat Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul. Apoi au fost acordate premiile pentru concursul național de miniproiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”. În jurul prânzului va avea loc procesiunea de la Catedrala arhiepiscopală din Roman la mormântul episcopului Melchisedec Ștefănescu, unde se va oficia slujba de pomenire a marelui ierarh.

Comentarii Facebook


Știri recente