Au început pregătirile pentru hramul Catedralei Patriarhale

Pe Dealul Patriarhiei au început pregătirile pentru sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. În vecinătatea catedralei a fost deja amplasată scena pe care se va sluji, iar momentan se desfășoară lucrări de amenajare a baldachinului, unde vor fi așezate moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, precum și Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, care va fi adus luni, 24 octombrie, de la Patras (Grecia) de către o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras.

Ca în fiecare an, pe 24 octombrie, sfintele moaște vor fi purtate în tradiționala procesiune „Calea Sfinților”, a explicat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal: „Delegația greacă formată din șapte persoane, în frunte cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Hrisostom de Patras va sosi în data de 24 octombrie la orele 09:15 pe aeroportul Otopeni, după care, la orele 10:00 va fi întâmpinat Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pe amplasamentul noii Catedrale a Mântuirii Neamului. Se va înconjura acest amplasament, se va rosti o rugăciune specială în dreptul Altarului pentru că această nouă catedrală este închinată Sfântului Andrei, ocrotitorul României, după care se va continua cu o procesiune pe bulevardul 13 Septembrie și apoi pe bulevardul Unirii până la baza Dealului Patriarhiei unde Cinstitul Cap al Sfântului Andrei se va întâlni cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Catedralei și ai Bucureștilor. Procesiunea va continua până spre catedrală unde toți ierarhii Sfântului Sinod veniți pentru ședința de lucru a Sfântului Sinod, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, vor întâmpina Cinstitul Cap cu o slujbă specială. Apoi, el va fi rânduit în baldachinul special amenajat alături de celelalte sfinte moaște”.

Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va rămâne în Capitală până pe 28 octombrie. În ultimele zile ale lunii, acesta va fi dus și în orașele Sibiu și Alba Iulia, cu prilejul proclamării solemne a canonizării mitropoliților Andrei Șaguna și Simion Ștefan.

După cum informează „Ziarul Lumina”, reprezentanții birourilor de asistență socială din cadrul celor trei protopopiate ale Capitalei pregătesc pachete alimentare pe care le vor oferi pelerinilor. Câteva echipe de voluntari formate din medici de diferite specialități, asistenți medicali, studenți la medicină și membri ai Crucii Roșii vor oferi asistență medicală la punctele de prim ajutor amplasate pe Dealul Patriarhiei. Pentru situații de urgență, va fi prezent și un echipaj SMURD. Liniștea, ordinea publică și celelalte aspecte care țin de buna desfășurare a evenimentului vor fi asigurate de jandarmii care vor fi alături de pelerini non-stop.

Comentarii Facebook


Știri recente