Au început lucrările la complexul statuar din Dealul Patriarhiei

Lucrările la noul complex statuar din Dealul Patriarhiei au început ieri, 23 iulie a.c., chiar pe locul unde acesta va fi amplasat. Inițiativa construirii acestui monument a aparținut familiei Cantacuzino și Patriarhiei Române, prin Sectorul Cultural și Relații cu Mass-Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Construcția a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și va fi realizată în colaborare cu Direcția Patrimoniului Turistic și al Monumentelor Istorice din cadrul Primăriei Capitalei și cu Ministerul Culturii și Cultelor.

Monumentul îl va reprezenta pe domnitorul Șerban Cantacuzino ( 1678-1688), ținând pe genunchi „Biblia de la București” ( 1688). Sculptorul Mihai Buculoi, profesor în cadrul Academiei de Artă din București este cel care va realiza ansamblul statuar. Piatra din care va fi construit monumentul este de o calitate superioară, provenind de la o carieră de renume din Bulgaria.

Acțiunea se înscrie în ciclul manifestărilor dedicate împlinirii a 350 de ani de la sfințirea Catedralei patriarhale și a 320 de ani de la prima tipărire a Bibliei în limba română. Ansamblul sculptural va fi amplasat la jumătatea distanței dintre crucea lui Constantin Brâncoveanu și statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Lucrările sunt preconizate să se încheie în toamna acestui an.

( Sursa: Radio TRINITAS)

Comentarii Facebook


Știri recente