Au început înscrierile la Facultatea Justinian Patriarhul din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ de la Universitatea București au început de ieri înscrierile pentru concursul de admitere la studii universitare de licență, după cum informează „Ziarul Lumina”. Ca și în anii trecuți, au fost puse la dispoziție locuri bugetate și cu taxă pentru patru specializări. La specializarea Teologie pastorală au fost scoase la concurs 150 de locuri bugetate și 50 de locuri cu taxă, la specializarea Teologie didactică sunt 40 de locuri bugetate și 10 locuri cu taxă, la Teologie asistență socială sunt 50 de locuri bugetate și 10 locuri cu taxă, iar la specializarea Teologie artă sacră sunt disponibile 50 de locuri bugetate și 10 locuri cu taxă.

Absolvenții de bacalaureat care vor să se înscrie în această sesiune de admitere au timp până pe data de 15 iulie să își depună la secretariatul facultății dosarul de admitere cu toate actele necesare. După depunerea documentației, candidații la specializarea Teologie pastorală, fie că sunt la prima facultate sau au deja o diplomă de licență, vor trebui să susțină un test tip grilă la disciplina Teologie dogmatică ortodoxă, în data de 17 iulie. Nota finală de admitere va fi exprimată prin media aritmetică dintre nota testului și media examenului de bacalaureat. În cazul în care, după calcularea notei finale, doi sau mai mulți candidați vor obține aceeași medie, departajarea se va face după nota obținută la testul-grilă de la disciplina Teologie dogmatică ortodoxă.

Candidații de la specializarea Artă sacră vor trece și ei, tot pe 17 iulie, printr-o probă eliminatorie la desen, notată cu admis/respins, nota de admitere fiind reprezentată de media examenului de bacalaureat. Pentru celelalte două specializări, departajarea se va face exclusiv prin media examenului de bacalaureat. Rezultatele de la concursul de admitere vor fi afișate pe 21 iulie. Tematica testului la Teologie dogmatică ortodoxă, precum și alte informații despre procesul de admitere se găsesc pe site-ul facultății: www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente