Au început cursurile la Centrul Ortodox de Studii și Cercetări „Dumitru Stăniloae”

Centrul Ortodox de Studii și Cercetări ‘Dumitru Stăniloae’ din Paris și-a redeschis porțile miercuri, 3 octombrie 2012, pentru toți iubitorii de teologie și cultură. Cursurile centrului vor avea loc și în acest an universitar marțea și joia, de la ora 20:30 la 22:00, la Catedrala mitropolitană ‘Sfinții Arhangheli’ din Paris. În acest an cursurile vor fi transmise în direct pe site-ul televiziunii web a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, www.apostolia.tv. De asemenea, ele vor putea fi găsite și sub formă de înregistrări audio pe site-ul mitropoliei, www.mitropolia.eu, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Centrul de Studii și Cercetări ‘Dumitru Stăniloae’ este o instituție de cultură și spiritualitate, fondată în 2008, printr-o decizie a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Inaugurat în iulie 2009 de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Catedrala mitropolitană ortodoxă română din Paris, Centrul ‘Dumitru Stăniloae’ este un centru de cercetare, formare și de gândire, destinat instruirii permanente a clericilor din eparhia noastră, dar și pentru formarea cateheților și a laicilor doritori de a ajuta Biserica. Are, de asemenea, ca scop, conducerea mai multor proiecte editoriale (de exemplu, traduceri din autori români) și de a face cunoscută opera teologică a părintelui Dumitru Stăniloae, ca și experiența spirituală proprie Ortodoxiei românești. În plus, propune efectuarea de cercetări în teologie și antropologie ortodoxă, precum și o reflecție asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic și ecologic. Pentru realizarea acestora, centrul organizează în fiecare an Universitatea de vară a mitropoliei, iar în timpul anului se organizează cursuri de inițiere și perfecționare, seminarii, conferințe, colocvii, pelerinaje.

Centrul e împărțit în trei secțiuni, fiecare cu mai multe ramuri: teologie (studii biblice, patristică, teologie și știință, studii canonice și juridice, antropologie și științe), spiritualitate (studii liturgice, filocalie, misiune pastorală și catehetică) și cultură (filosofia religiilor, literatură de inspirație creștină, studii de muzică).

Comentarii Facebook


Știri recente