Au început conferințele preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Timișoarei

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 15 octombrie au debutat conferințele preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Timișoarei, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro. Prima conferință s-a desfășurat în sala de festivități a sediului Protopopiatul Timișoara I, sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La întâlnire a fost prezent Arhid. Cristian Constantin, consilier economic la Centrul eparhial, moderatorul discuțiilor și părintele protopop Ioan Bude de la acest protopopiat.

În conformitate cu prevederile Sfântului Sinod această conferință, a doua din acest an, tratează tema „Lucrarea pastorală a Bisericii și a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor”.

Conferința a fost precedată de obișnuitul Te-Deum, oficiat în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara-Iosefin, în cadrul căruia preotul Ovidiu Cucec, de la parohia Utvin, a rostit predica la Duminica a 23-a după Rusalii.

Referatul conferinței a fost susținut de către pr. Emanoil Petrulescu de la Parohia Freidorf din Timișoara. În cadrul acestuia a fost prezentată problema suferinței din punct de vedere creștin, iar în mod special, pastorația muribunzilor, un subiect delicat adus în atenția preoților pentru dezbatere. În partea a doua a conferinței a fost analizată colaborarea dintre preot și profesorul de religie, precum și alte probleme administrative.

Conferințele vor continua în zilele următoare și în celelalte protopopiate după cum urmează: Protopopiatul Timișoara II: 16 octombrie, Protopopiatul Sânnicolau Mare: 17 octombrie, Protopopiatul Făget: 18 octombrie, Protopopiatul Lugoj: 19 octombrie și Protopopiatul Deta în data de 23 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente