Au început conferințele preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Craiovei

Peste 120 de preoți din Protoieria Craiova Sud au fost prezenți astăzi, 1 noiembrie 2012, începând cu ora 09.30, la prima conferință preoțească din seria conferințelor de toamnă care se desfășoară în Arhiepiscopia Craiovei în perioada 1-13 noiembrie, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Întrunirea, prezidată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, s-a desfășurat la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova și a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica Obedeanu. În cadrul conferinței, părintele Ion Resceanu, de la Biserica Mântuleasa a prezentat un referat pe tema Taina Sfântului Maslu și îngrijirea bolnavilor, urmat de discuții pe marginea acestui subiect.

„Prin Sfântul Maslu, nu trebuie să privim doar la vindecarea trupească, ci ne rugăm pentru iertarea păcatelor. Lucrarea terapeutică a Tainei Sfântului Maslu privește în principal spre suflet și apoi, în proximitatea imediată, spre trupul nostru. Este important de știut că noi, având grijă de bolnavi, împlinim porunca Mântuitorului de a-i cerceta pe cei bolnavi. Trebuie să îi cunoaștem, să îi mângâiem și să fim cu multă luare – aminte pentru că bolnavul este deja suferind, să nu îi creștem suferința prin nepăsare”, a precizat ÎPS Irineu.

Conferințele preoțești vor continua luni, 5 noiembrie, când se vor întruni preoții din Protoieria Craiova Nord, marți, 6 noiembrie se vor întruni preoții din Protoieria Băilești, pe 12 noiembrie preoții din Protoieriile Târgu Jiu Nord și Sud, iar pe 13 noiembrie preoții din Protoieria Târgu Cărbunești. Conferințele se desfășoară în contextul declarării de către Sfântul Sinod a anului 2012, An al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor și vor consta în prezentarea unui referat urmat de discuții și dezbateri pe marginea temei prezentate. De asemenea vor fi abordate și probleme legate de activitățile curente, pastoral – misionare și social – administrative de la nivelul parohiilor. Conferințele vor fi prezidate de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și vor fi precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…