Au fost sfințite noile sedii ale ostenitorilor din Administrația Patriarhală și Eparhială

Preafericirea Sa Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au sfințit miercuri, 26 octombrie, sediile mai multor sectoare de activitate din cadrul Administrației Patriarhale și al Administrației Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Cei doi patriarhi, însoțiți de episcopi români și de clerici greci, au sfințit mai întâi noul sediu al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și al Arhiepiscopiei Bucureștilor. ‘Noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor, o clădire cu mai multe birouri așezate laolaltă, exprimă lucrarea în echipă, în comuniune. Această clădire are 85 de ani, fiind terminată în 1926, după primul an de patriarhat al patriarhului Miron Cristea și a fost destinată Mitropoliei Țării Românești și Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar în timpul patriarhului Justinian a fost preluată de Patriarhie și acum am redat-o în folosință angajaților arhiepiscopiei. Suntem onorați că Preafericitul Părinte Patriarh Teodor a venit să ne ajute la sfințire, iar noi vom fi alături de Preafericirea Sa pentru a construi mai multe biserici în Africa. Arhiepiscopia noastră are aproape 900 de parohii și multe mănăstiri și dorim să dezvoltăm mai mult activitățile noastre misionare și culturale. Aici, în această clădire, lucrează personalul de la Centrul Eparhial, pe diferite sectoare și birouri. În prezent, Centrul Eparhial numără 11 departamente diferite. Arhiepiscopia Bucureștilor ajută foarte mult Patriarhia și multe dintre activitățile Patriarhiei’, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

După săvârșirea slujbei de sfințire, Preafericirea Sa i-a evidențiat pe cei care au dat dovadă de responsabilitate și dăruire în munca de renovare și amenajare a noului sediu al Centrului Eparhial. Ordinul ‘Sanctus Stephanus Magnus’ pentru mireni a fost oferit lui Gheorghe Florea, director SC EurosanConstruct SRL, care a contribuit la construirea a 40 de biserici, iar Vasile Avram, director general ADP sector 3, a primit o copie a icoanei Prodromița. Diploma de onoare ‘Sfântul Apostol Andrei’ a fost acordată părintelui arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și inginerului Cătălin Avram, inspector în cadrul Sectorului Monumente și construcții. De asemenea, Diploma de onoare ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, protopopilor din Arhiepiscopia Bucureștilor. Distincția de vrednicie ‘Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor’ a fost oferită părintelui Florin Dorobanțu, de la Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ – Bariera Rahovei, pr. Adrian Niță, inspector eparhial în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pr. Augustin Pârlea, de la Parohia ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Protopopiatul Ploiești, diac. Nicolae Ceruța, inspector de specialitate la Sectorul economic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, lui Timotei Anișorac, inspector de specialitate la Sectorul Monumente și construcții bisericești, și lui Cosmin Stelian Bănuță.

Sfințirea noului studio al TRINITAS TV

Noul studio de emisie al televiziunii Patriarhiei Române, recent renovat și dotat cu aparatură modernă, a fost sfințit de către cei doi patriarhi în ajunul aniversării a patru ani de la înființare. Pentru contribuția la modernizarea studioului de emisie al Trinitas TV, Preafericitul Părinte Daniel a acordat Diploma de onoare a Centrului de Presă Basilica inginerului Ștefan Cliseru, directorul SC Edil Construct SRL, și lui Paul Marin, directorul tehnic al Trinitas TV. Tot în Palatul Patriarhiei, cei doi Întâistătători au sfințit noul sediu al Cancelariei Sfântului Sinod, noul ascensor, bucătăria, cafetăria ‘Misionarul’, precum și mai multe săli de la parter. Tot cu acest prilej, ing. Gabriel Cârstea, director general SC Schindler Romania SRL, a primit Ordinul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ pentru mireni, ca semn de prețuire pentru susținerea lucrărilor de modernizare a ascensorului din Palatul Patriarhiei.

Un nou sediu pentru publicațiile „Lumina”

La Centrul social-cultural ‘Sfântul Apostol Andrei’ de la poalele Dealului Patriarhiei, Patriarhul României și Patriarhul Alexandriei au sfințit și noile birouri ale Serviciului economic-financiar al Administrației Patriarhale și noul sediu al redacției publicațiilor ‘Lumina’. După slujba de sfințire, cei doi patriarhi au primit din partea angajaților publicațiilor ‘Lumina’ un set de albume cu fotografii realizate la hramurile Catedralei patriarhale, din 2007 și până în 2010. Cu prilejul acestei întâlniri, s-au pus bazele unei cooperări între ‘Ziarul Lumina’ și Patriarhia Alexandriei și a întregii Africi, în vederea mediatizării mai intense a activităților sociale, misionare și culturale ale Bisericii Ortodoxe de pe continentul african.

Comentarii Facebook


Știri recente