Au fost sfințite clopotele Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

La Catedrala Episcopală din ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin luni, 22 martie, începând cu ora 17.00 au fost sfințite clopotele Catedralei. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Părintele Episcop Nicodim, în prezența autorităților locale și județene, a clerului și credincioșilor informează episcopiaseverinului.ro.

Achiziționarea clopotelor a fost suportată integral de Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. După sfințire, în zilele următoare, clopotele vor fi ridicate cu ajutorului macaralei și așezate în turlele mici ale Catedralei.

Cele 7 clopote au fost aduse din Austria marți, 17 martie 2010, de reprezentanții români ai fabricii de la Innsbruck (Austria). Cel mai mare clopot are aproximativ 2500 kg și cel mai mic aproximativ 100 Kg. Pe lângă aceste clopote există și carillon (ansamblu de clopote) ce va fi acționat de un calculator, cu posibilitatea programării semnalelor acustice muzicale după ora transmisă prin sistemul GPS (via satelit) sau cu telecomandă.

Clopotele noi ale Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin au fost turnate în fabrica de la Innsbruck ( Austria) în ziua de 10 iunie 2009. Atunci Prea Sfințitul Părinte Episcop Nicodim, însoțit de o delegație din care a făcut parte și părintele Daniel Achim, parohul Catedralei, s-a deplasat la fabrica de la Innsbruck (Austria), pentru a binecuvânta lucrarea de turnare a celor 7 clopote, printr-o slujbă specială, săvârșită chiar acolo unde acestea urmau să fie turnate.

Comentarii Facebook


Știri recente