Au fost reluate lucrările la Catedrala episcopală din Slatina

Odată cu venirea timpul frumos, lucrările de construcție ale Catedralei episcopale cu hramul ‘Înălțarea Domnului’ din municipiul Slatina au fost reluate. S-a început cu construcția gardului ce împrejmuiește curtea sfântului lăcaș, pentru ca, în viitorul apropiat, să se reia și efectuarea picturii murale, executată integral în mozaic. Tot în acest an se vor începe și lucrările de introducere a instalației de încălzire și de finisare a pardoselii.

Curtea Catedralei episcopale are o suprafață totală de 2.000 mp, iar gardul ce se construiește în prezent pentru împrejmuirea acestei suprafețe are o lungime totală de aproximativ 110 m liniari. El va fi construit pe o fundație de beton, cu dimensiunile de 60 cm lățime și 90 cm adâncime, va fi executată o elevație în trepte, tot din beton. Se vor lăsa două căi de acces, pietonal de 215 cm și carosabil de 365 cm.

Cu această ocazie, amintim că toți cei care doresc să susțină construcția Catedralei episcopale ‘Înălțarea Domnului’ din Slatina își pot oferi ajutorul lor financiar în contul RO87BRDE290SV29677382900, deschis la BRD Slatina, cod fiscal 22430858 sau direct la sediul Episcopiei Slatinei și Romanaților din str. Frații Buzești nr.15, mun. Slatina, jud. Olt.

Comentarii Facebook


Știri recente