Au dăruit o picătură pentru viața aproapelui

Tinerii Parohiei ‘Sfântul Antonie cel Mare’-Titan, Protoieria III Capitală, împreună cu pr. paroh Daniel Goga și diac. Marius Fănel Suiugan, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, au organizat joi, 12 iulie 2012, dimineață o acțiune umanitară de donare de sânge. Fiecare voluntar a beneficiat de o masă consistentă, respectiv câte un pachet pentru cei care se grăbeau la serviciu, și o adeverință de donator.

Încă de la primele ore ale dimineții, curtea interioară a Bisericii ‘Sfântul Antonie cel Mare’-Titan se umplea de tineri și adulți care așteptau sosirea Centrului mobil pentru donare sânge. Pentru majoritatea dintre ei era pentru prima oară, dar dorința de a dărui viață celor care au nevoie de ea, precum și încurajările apropiaților au făcut ca atmosfera să fie mai relaxată, inclusiv pentru persoanele care erau din afara parohiei și care au auzit de această campanie umanitară datorită mediatizării realizate de tinerii parohiei, prin împărțirea de pliante și lipirea de afișe la fiecare scară de bloc din cuprinsul parohiei. De asemenea, campania ‘Dăruiește o picătură de viață’ a fost tot inițiativa tinerilor din cadrul proiectului catehetic al parohiei ‘Contribuția Bisericii la formarea tinerei generații’. ‘Ideea ne-a venit la o seară catehetică, în timp ce ne gândeam ce alte proiecte folositoare să mai facem. Atunci, la propunerea părintelui Marius și pe baza faptului că tocmai observasem criza de sânge la nivelul întregii țări, ne-am zis de ce să nu devenim și noi binefăcători pentru cei care au nevoie și să organizăm o campanie de donare de sânge, inițial, în rândul nostru, al tinerilor parohiei, dar am zis că ar fi mai bine să ne extindem la nivel parohial’, a precizat Iulian Butoi. Totodată, această campanie umanitară a avut și un alt scop. ‘Având în vedere că este Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, am dorit că dezvoltăm campania de voluntariat pe care am derulat-o împreună cu părintele diacon, ajutarea bătrânilor din aziluri, a copiilor cu dizabilități, prin participarea la proiectul ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, iar acum prin această campanie, pe care foarte mulți membri ai celorlalte culte o fac de foarte mult timp, și ar fi fost păcat ca Biserica Ortodoxă să nu facă acest voluntariat’, a adăugat Dragoș Tuinea.

Mai bine este a da decât a fi în situația de a primi

Doar la nivelul Capitalei necesarul zilnic este de 1.000 de unități, dar, potrivit statisticilor, doar 2% din populația țării donează, și astfel anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperită în București. Printr-o singură donare de sânge pot fi menținute în viață trei persoane. ‘Oamenii trebuie să doneze pentru a-și salva aproapele aflat în necaz. Se întâmplă atâtea accidente, numai în București sunt 54 de spitale. Astfel vă dați seama de ce cantitate de sânge avem nevoie. Cerințele sunt mari, însă noi nu le putem oferi întreaga cantitate de care au nevoie. Este o criză națională, chiar mondială’, a subliniat asistentul medical Ignat Andrei, organizatorul acțiunilor de donare de sânge al Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București.

Parohia ‘Sfântul Antonie cel Mare’-Titan nu se va opri doar la această acțiune. În primul rând, campania umanitară va continua, mai ales datorită numărului mare de persoane care continuau să vină să facă o faptă bună, dar din cauza caniculei și a orei ce nu trebuia să fie depășită, nu au reușit să mai ajungă în Centrul mobil donare sânge, parte dintre ei îndemnându-se să meargă în zilele următoare la Institutul Național de Hematologie Transfuzională, de pe str. Constantin Caracaș nr. 2-8, sector 1. ‘Parohia noastră este foarte activă și în tot ceea ce Biserica a întreprins în cadrul acestei parohii, credincioșii au fost alături de noi. Suntem înconjurați și de alte culte și astfel, prin cele pe care noi le organizăm, dorim să-i ținem aproape de Biserica Ortodoxă și să vadă că această biserică în care ei vin și se roagă este o biserică vie’, a arătat diac. Marius Fănel Suiugan. Activitățile tinerilor parohiei vor continua în aceste săptămâni. ‘Împreună cu Arhiepiscopia Bucureștilor vom organiza un pelerinaj la Mănăstirea Crasna, în zilele de 3 și 4 august, unde tinerii parohiei noastre vor primi sfaturi duhovnicești, vor participa la Taina Sfântului Maslu, iar unii dintre ei se vor spovedi pentru prima oară, pentru că avem tineri noi în familia parohiei noastre’, a mai spus diac. Marius Suiugan.

Comentarii Facebook


Știri recente