Atentionare pastorala pentru protii rusi, din partea Patriarhului Moscovei si al Intregii Rusii, Sanctitatea Sa Alexei II

Comertul nu trebuie sa sufoce Biserica, a avertizat ieri Patriarhul Alexei II al Moscovei si al intregii Rusii, adresandu-se unei conferinte a preotilor din Moscova. ‘Mintea crestinului ortodox se secularizeaza, iar spiritul eclesiastic intra in recesiune’, a avertizat Patriarhul Alexei, constient ca si credinciosii Bisericii Ortodoxe sunt expusi pericolelor de desacralizare.

Sanctitatea sa s-a mai referit in cuvantul pe care l-a tinut ieri si la faptul ca donatiile pe care le fac credinciosii trebuie sa fie benevole, nu obligatorii, si ca preotii trebuie sa le explice oamenilor care donbeaza bani Bisericii ca aceste sume sunt folosite in scopuri pur eclesiastice.

Rusia trece printr-o criza demografica fara precedent, a mai spus Patriarhul Alexei II al Moscovei in amintita sa luare de cuvant de ieri, care pare a fi una dintre cele mai virulente din ultima perioada. Patriarhul a acuzat numarul foarte mare de avorturi, care il depaseste cu mult pe cel al nasterilor.

Patriarhul a mai spus ca acest fenomen face parte dintr-o criza a familiei, care este evidentiata si de numarul mare al divorturilor. Patriarhul Alexei a mai spus ca Biserica trebuie sa-i faca pe oameni constienti de aceste pericole, langa care a adugat rata ridicata a consumului de alcool si de alte substante dopante.

Comentarii Facebook


Știri recente