Atelierul de icoane al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost modernizat

Atelierul de icoane ‘Chipuri eterne’, din cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și-a reînceput zilele acestea activitatea după un amplu proces de renovare și dotare cu logistica necesară.

Atelierul de icoane ‘Chipuri eterne’ este situat pe str. Intrarea Miron Cristea, nr. 9, sector 4 și funcționează în cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În acest atelier lucrează doi specialiști maiștri iconari pentru a asigura necesarul de icoane care se vând în cadrul celor șapte magazine bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor și prin pangarele parohiilor sau ale mănăstirilor. ‘Prin acest atelier, Arhiepiscopia Bucureștilor produce icoane care respectă întru totul iconografia Bisericii Ortodoxe. Acestea pot fi achiziționate direct din cele șapte magazine de obiecte bisericești ale arhiepiscopiei sau pe bază de comandă, tot prin intermediul celor șapte locații. Cei care doresc pot face comenzi de icoane cu chipul sfântului dorit. De exemplu, dacă cineva dorește să facă un cadou cuiva, o icoană cu chipul Sfântului Alexandru, noi putem realiza în cadrul acestui atelier, într-un termen scurt, o icoană cu chipul acestui sfânt, iar icoana se poate ridica de la magazinul unde a fost făcută comanda’, a declarat ierodiaconul Ioachim Bejenariu, inspector în cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru ‘Ziarul Lumina’.

În cadrul Atelierului de icoane ‘Chipuri eterne’ se produc și rame pentru textul Sfintei Proscomidii sau pentru alte texte liturgice, precum și rame pentru tabloul ierarhului dintr-o anumită eparhie, care se așază în scaunul arhieresc din fiecare biserică, după modelul de ramă aprobat de Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Atelierul ‘Chipuri eterne’ a fost înființat în anul 1997, din inițiativa vrednicului de pomenire patriarhul Teoctist și a fost modernizat luna aceasta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente