Ateliere meșteșugărești la Muzeul ASTRA din Sibiu

La Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului continuă, în acest sfârșit de săptămână, pe 1 și 2 septembrie, programul ‘Animă ASTRA’ cu atelierele meșteșugărești coordonate de creatorii populari dornici să implice activ publicul muzeal în tainele picturii pe lemn și pe sticlă, dar și în cele ale țesutului, ale cusutului și ale împletitului, ale confecționării de instrumente muzicale și ale jocului popular tradițional, conform celor precizate de muzeografa Eliza Penciu.

‘Nu vor lipsi nici ghidajele tematice, ‘Olăritul’ și ‘Civilizația lemnului’, care au în vedere îmbogățirea cunoștințelor despre civilizația tradițională, prin descrierea specificului fiecărui sector sau traseu tematic al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, în scopul promovării și perpetuării tradiției meșteșugurilor reprezentate aici’, a spus Eliza Penciu, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. De asemenea, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA pregătește ‘Târgul de țară’, un eveniment ce va fi inaugurat sâmbătă, 8 septembrie.

‘Această acțiune are loc în cadrul proiectului ‘Culinar. Cult. Valorificarea tezaurului alimentar tradițio-nal în procesul dezvoltării durabile rurale’, implementat de CNM ASTRA, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Asociația de prietenie Ille et Villanine – Sibiu – Dezvoltare teritorială prin cooperare, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Direcția Agricolă Județeană Sibiu, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice ‘Mărginimea Sibiului”, după cum a menționat Mirela Iancu, coordonatorul proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente