Atelier de prezentare proiect social-filantropic la Palatul Patriarhiei

Raportul de analiză organizațională în cadrul Proiectului „Rețea Teritorială de Furnizori Creștini de Servicii Sociale” a fost prezentat astăzi la Palatul Patriarhiei. La reuniune au participat consilieri, protoierei, preoți, coordonatori de centre și lucrători sociali din cadrul Administrației Patriarhale și Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează Radio TRINITAS.

Evenimentul a încheiat etapa culegerii de date și a evaluării organizaționale la nivelul județelor București, Ilfov și Prahova, a declarat managerul Ane-Marii Grasser, din partea Organizației Internaționale de Caritate Creștin-Ortodoxă – IOCC România: „Timp de șase luni, până în acest moment, împreună cu angajații Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoții parohi care derulează proiectul, ONG-uri ale Bisericii Ortodoxe în domeniul social, experți ai organizației noastre și coordonatori ai Federației Filantropia am adunat date privitoare la ce se face în acest moment ca servicii sociale și filantropice, ce merge bine și ce necesită îmbunătățiri. Astăzi, toate aceste date au fost incluse într-un raport de analiză care este prezentat celor care ne-au ajutat să culegem date”.

Proiectul este implementat de organizația amintită, în parteneriat cu Patriarhia Română și cu Federația Filantropia.

Scopul său este de a extinde capacitatea Arhiepiscopiei Bucureștilor de a dezvolta servicii sociale mai bune, a declarat părintele diacon Cosmin Grigorescu, director executiv al Federației Filantropia a Patriarhiei Române: „Plănuim să ajutăm atât parohiile care sunt acreditate pe servicii sociale cât și pe cele care sunt acreditabile”.

Proiectul „Rețea Teritorială de Furnizori Creștini de Servicii Sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale” este co-finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente