Atelier de creație la Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani din București

Sub genericul „Școala din tinda bisericii”, la Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani din București se desfășoară, zilele acestea, un atelier de creație. În cadrul proiectului, elevi de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” din Capitală și copii din parohie realizează icoane pe sticlă, gravuri și picturi pe lemn. Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediție, a debutat astăzi, 6 septembrie și se va încheia sâmbătă, 11 septembrie.

Mai multe informații cu privire a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor dr. Constantin Pătulean, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Udricani, București: „În vechime, încă din anul 1750, la parohia Udricani s-a înființat o școală de caligrafie și școala românească de la Udricani unde s-au școlit mari personalități ale culturii românești. De aceea, ne-am gândit să continuăm aceste tradiții și începând de anul trecut am înființat acest atelier de creație cu sprijinul profesorilor de la Liceul ‘Nicolae Tonitza’ din București și cu sprijinul unor oameni darnici și a unor sponsori care ne ajută la cumpărarea de materiale. Dorim să continuăm această forma de educație într-un mod sistematic”.

Copiii învață tehnici de pictură și gravură și participă și la programe de cateheză și de recreație. Toate creațiile copiilor, ca și celelalte realizate în etapele anterioare ale atelierului, vor fi expuse, în Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani.

„Am constituit atelierul de creație pe trei teme principale. În primul rând creația artistică prin icoane pe sticlă, gravuri, desen și plasticitate. În al doilea rând atelierul biblic intitulat ‘Să cunoaștem Scriptura’ prin lecturi biblice. Și în al treilea rând, file de pateric”, a mai spus părintele profesor Constantin Pătulean

Pe viitor, toate materialele realizate în cadrul atelierelor de creație de la Parohia Udricani din Capitală vor fi imprimate pe compact discuri.

Comentarii Facebook


Știri recente