Astazi si maine se desfasoara la Piatra Neamt Seminarul de metodica pentru profesorii de religie

Seminarul are ca tema ‘Prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane’. Participa inspectorii de religie din judetele Moldovei si cate 4 profesori de religie din judetele Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si Bacau. Lucrarile se deschid astazi, 8 mai, la ora 9.00 si se vor desfasura in Sala de Sedinte a Consiliului local Piatra Neamt. Moderatorul manifestarii este dl Luis Ulrich, din partea Organizatiei Internationale pentru Migratie.

Prima zi a seminarului va fi structurata pe 4 sesiuni de lucru care se vor incheia in jurul orelor 19.00. Maine se vor desfasura alte doua sesiuni, manifestarea urmand a se incheia la ora 13.00.

Din partea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost delegat sa participe P.C. Pr Lect. Dr. Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor. Ca formatori nationali din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, vor fi prezenti Pr prof Dorin Opris si prof Monica Opris. Vor mai fi prezenti prefectul judetului Neamt, Vasile Pruteanu, iar din partea Inspectoratului Scolar al Jud Neamt, inspectorul scolar general, prof Emil Creanga si inspectorul de religie Pr Stefan Oprea, cel care a asigurat si organizarea evenimentului.

Seminarul se inscrie in seria de manifestari prevazute in urma protocolului incheiat intre Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Organizatia Internationala pentru Migratii.

Comentarii Facebook


Știri recente