Astazi se incheie la Durau conferintele preotesti din anul 2004

La Centrul Cultural-Pastoral ‘Sf. Daniil Sihastrul’ din Durau se incheie astazi seria de conferinte preotesti pentru anul 2004, serie coordonata de Inalt Prea Sfin]itul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In dimineata acestei zile, IPS Mitropolit Daniel, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii, in cadrul careia a hirotonit un preot si un diacon. La sfarsitul slujbei Inalt Prea Sfintia Sa a tinut un cuvant de invatatura despre demnitatea si responsabilitatile misiunii preotesti. Au urmat discutiile si concluziile intrunirii preotilor din protopopiatele Pascani si Harlau, cele din urma care participa la conferintele din acest an de la Durau.

Parintele Nicolae Dascalu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a apreciat pentru Radio Trinitas ca aceste conferinte, care au adus la Durau aproximativ 1000 de preoti din Arhiepiscopia Iasilor, ‘au reprezentat o experienta deosebit de interesanta pentru participanti, pentru ca au discutat problemele care ii preocupa pe ei ca pastori duhovnicesti si intreaga Biserica, dar si pentru ca au intalnit invitati de marca din lumea culturala si academica, precum si personalitati din administratia locala si centrala. Astfel, preotii participanti au plecat de la Durau imbogatiti sufleteste, si in acelasi timp mai plini de experienta pastorala’.

Comentarii Facebook


Știri recente