Parintele Benedict s-a nascut in localitatea Domnesti, din judetul Vrancea, la data de 21 octombrie 1904. A studiat la Seminarul Teologic din Galati si la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si Strassbourg. Doctoratul l-a sustinut la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti cu teza: ‘Doctrina rascumpararii in imnografia Bisericii’. A intrat in monahism la Manastirea Neamt, in anul 1934, fiind hirotonit ierodiacon, si mai tarziu hirotesit arhimandrit, in anul 1936. Parintele Benedict Ghius a slujit si ca preot la Catedrala Patriarhala, fiind ales Episcop de Hotin in anul 1944, dar autoritatile comuniste ale vremii nu au validat alegerea. A mai indeplinit si alte functii: asistent la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, vicar patriahal intre anii 1949-1950, profesor la Seminariile Teologice de la Manastirea Neamt si din Bucuresti. A fost un duhovnic renumit si membru al grupului ‘Rugul Aprins’. In perioada 1958-1964 a fost detinut in inchisorile comuniste. Pensionat in anul 1974, Parintele Arhimandrit Benedict Ghius s-a retras la Manastirea Cernica, unde a trecut la cele vesnice la, data de 12 iunie 1990.
Hram la Iaşi în cinstea Sfântului Iosif cel Milostiv | „S-a remarcat prin dăruirea de sine”
„S-a remarcat prin dăruirea de sine, dar mai ales prin fapte de milostenie şi grija pe care o avea faţă de Biserică şi faţă de slujitorii ei”, a spus Episcopul Veniamin despre Sfântul Iosif cel…
Seminarul Teologic din București i-a mulțumit ocrotitorului spiritual pentru o activitate rodnică într-un an dificil
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat luni Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, la pomenirea Sf. Ier. Grigorie Teologul, ocrotitorul școlilor teologice. I-a fost alături și Părintele Director Marian Colțan de la Seminarul…
Factbox: Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande
De Ziua Naţională a Australiei vă prezentăm câteva date despre Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande: ÎNFIINŢARE Episcopia a fost înfiinţată la iniţiativa Patriarhului Daniel, prin hotărâre sinodală, în anul 2007. Eparhia nu…
#Themakingof: Mozaicul Catedralei Naționale apropie românii de Dumnezeu și îi unește între ei
Echipa condusă de pictorul Daniel Codrescu continuă lucrul la pictura în mozaic a Catedralei Naționale. Echipa este conștientă de misiunea sa de a ajuta credincioșii să-și înalțe privirea spre Dumnezeu, dar și de a contribui…
Episcopul de Bălţi: Ce facem pentru unitatea neamului românesc?
La evenimentul de la Bălţi, organizat de Ziua Unirii Principatelor Române, Episcopul Antonie a subliniat că în astfel de momente trebuie să ne întrebăm fiecare dintre noi ce facem pentru unitatea neamului nostru românesc. „Pentru…