Astazi s-au incheiat conferintele anuale cu preotii ce s-au desfasurat la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau.

La Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau s-au incheiat astazi conferintele anuale cu preotii, manifestare ce a fost coordonata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

La cea de-a III-a serie de conferinte anuale cu preotii au participat peste 130 de preoti din Protopopiatele Iasi I si Dorohoi. Lucrarile sustinute in cadrul acestei ultime intruniri au avut ca punct de plecare comemorarea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si Misiunea laicatului ortodox astazi.

Prezent la manifestari, Parintele Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi ne-a oferit cateva informatii in legatura cu desfasurarea celei de-a III-a serii de conferinte anuale cu preotii ce s-a desfasurat in zilele de 6-7 septembrie 2004 la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau: ‘Ieri, 6 septembrie 2004, s-au prezentat referate care au privit cele doua teme de mare interes ce au constituit obiectul conferintelor anuale cu preotii din anul acesta: implinirea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si Misiunea laicatului ortodox astazi. Asatazi, 7 septembrie a.c., dimineata a fost savarsita Sfanta Liturghie de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dupa care s-au reluat discutiile incheiate ieri. Domnul Prof. Afloroaie, Decanul Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii ‘Al.I. Cuza’ din Iasi, a prezentat un referat in care a aratat punctul de vedere al laicului si implicarea lui in ceea ce priveste misiunea in Biserica Ortodoxa Romana.’

Comentarii Facebook


Știri recente