Astazi s-a intrunit Consiliul National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane pentru a dezbate problema construirii Catedralei Mantuirii Neamului

Astazi, 6 mai 2003, la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, s-a intrunit Consiliul National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane, la care au fost invitate personalitati ale culturii romane, pentru a analiza hotararea Guvernului Romaniei privind atribuirea unui teren in Parcul Carol catre Patriarhia Romana.

Consiliul National Bisericesc a luat act de hotararea Guvernului Romaniei si a hotarat continuarea demersurilor legale privind construirea Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol.

In acest sens a fost constituit un comitet consultativ format din personalitati ale vietii bisericesti, oameni de cultura si arta si specialisti in arhitectura, condus de Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanu, Episcop vicar patriarhal, secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Comitetul este investit cu responsabilitatea alcatuirii temei de proiectare pentru noul amplasament si a alegerii proiectului dupa care va fi construita viitoarea Catedrala Patriarhala.

Comentarii Facebook


Știri recente