Astazi, la Patriarhia Romana, a avut loc concursul pentru ocuparea postului de preot militar al Garnizoanei ‘Alba Iulia’

Sectorul ‘Biserica si Societate’, al Patriarhiei Romane, organizeaza, astazi, concurs pentru ocuparea postului de preot militar al garnizoanei Alba Iulia. Pentru concursul de astazi s-au inscris doi candidati, care vor fi examinati de catre o comisie speciala. Pr. Dorel Motoc, Consilier al sectorului ‘Biserica si Societate’, din cadrul Patriarhiei, ne-a oferit detalii: ‘Astazi sunt doi candidati pentru un post, sunt doi candidati tineri, foarte bine pregatiti. Rezultatele examenului de astazi vor fi comunicate catre Eparhie, in cursul zilei de maine, dupa ce procesul verbal al desfasurarii examenului va fi semnat si autentificat de membrii comisiei si va fi prezentat PF Parinte Patriah Teoctist spre a se lua act de rezultatul examenului’. Pr. Dorel Motoc ne-a vorbit si despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor sa devina preoti militari:

‘Pentru un concurs de ocupare a unui post de preot militar, numarul candidatilor trebuie sa fie de minim doi. De asemenea, conditiile si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat sunt urmatoarele: varsta minima 25 de ani, varsta maxima 35 de ani, sa aiba cel putin doi ani acivitate bisericeasca, adica de cel putin doi ani sa fie hirotonit si sa slujeasca ca preot si, un ultim criteriu, media de absolvire a Facultatii, deci nu doar media de licenta, media integrala de absolvire sa fie peste 8.50. Va promova examenul si i se va acorda binecuvantarea celui care obtine cea mai mare nota din examen, bineinteles, nota minima de promovare a examenului si, aici trebuie sa stie ascultatorii, este nota sapte’.

Comentarii Facebook


Știri recente