Astazi, la Catedrala episcopala din Galati a avut loc deschiderea oficiala a sarbatorii Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul acestui municipiu

La Catedrala episcopala din Galati s-au deschis astazi oficial sarbatorile inchinate Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul municipiului Galati si al Romaniei. Cu acest prilej, particele din moastele Sfantului Anastasie de la Kiev, care se pastreaza in Catedrala ortodoxa din Galati, au fost scoase astazi in procesiune. Amanunte despre aceste evenimente ne-a oferit corespondentul Radio Trinitas la Galati, Daniel Giosan: ‘La Catedrala episcopa a avut loc deschiderea oficiala a sarbatorilor dedicate Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul Galatiului. In cadrul acestei sarbatori au fost scoase la inchinare moastele Sf. Anastasie de la Kiev, un dar pentru Episcopia Dunarii de Jos, din partea Arhiepiscopului Pavel al Lavrei de la Kiev. Tot de aici a fost adus un fragment din vesmantul Sf. Ierarh Efrem. Maine, la ora 16.00, va avea loc la Centrul eparhial al Dunarii de Jos lansarea volumului ‘Iisus Hristos – Pantocrator’, volum realizat de catre parintele academician Dumitru Popescu, sub genericul unei actiuni organizate de Episcopie, ‘Misiune crestina prin educatie’. Maine, sunt asteptati in cadrul Eparhiei Dunarii de Jos Mitropolitul Ilarion de la Durostor, care va aduce cu sine un pretios dar duhovnicesc pentru crestinii de la Dunarea de Jos, e vorba de moastele Sf. Mucenic Dasie, iar pe data de 29 sunt asteptate la Galati moastele Sf. Mucenic Pantelimon, care se afla in Tesalonic. Acestea vor fi aduse de catre Mitropolitul Varnava’.

In cadrul manifestarilor inchinate Sf. Ap. Andrei se numara si sfintirea caselor ridicate de catre Episcopia Dunarii de Jos pentru familiile sinistrate din satele Torcesti si Cosmesti ca urmare a inundatiilor din acest an. Din nou, cu detalii, Daniel Giosan: ‘Totodata, marti, pe 29 noiembrie, se sfintesc primele 16 case din cele 26 de locuinte construite de catre Episcopia Dunarii de Jos in localitatile afectate de inundatiile din vara aceasta, Cosmesti si Torcesti. O alta actiune foarte interesanta organizata de Episcopie va avea loc chiar in ziua de sarbatorire a Sf. Ap. Andrei, e vorba de un concert al Seminariilor Teologice’.

Comentarii Facebook


Știri recente