Astazi este a patra si ultima zi a vizitei in Turcia a Suveranului Pontif.

Astazi este cea de-a patra si ultima zi a Papei Benedict al XVI-lea petrecuta in Turcia. Suveranul Pontif a asistat, in aceasta dimineata, la o slujba religioasa in Catedrala Sfantului Spirit Latin, din metropola turca.

Aceasta slujba religioasa s-a dorit a fi o adevarata oda adusa multi-culturalismului. Ceremoniile au fost partial oficiate in limba latina. Intre timp, autoritatile turce, care s-au pregatit din timp si au desfasurat forte impresionante de politie, pentru a asigura securitatea Papei Benedict al XVI-lea, stau ca pe ace.

Politistii sunt in garda, mai ales dupa ce ieri, peste 150 de persoane au protestat la Istanbul fata de prezenta Suveranului Pontif, intr-un fost lacas de cult musulman. Protestatarii au fost intampinati de fortele de ordine, dar manifestatiile nu au degenerat in violente.

Inaintea ultimei misse savarsite la Istanbul, in ultima zi a vizitei sale de 4 zile in Turcia, Papa Benedict al XVI-lea a lasat sa zboare catre cer 4 porumbei, simbol al pacii, anunta AFP.

Inainte de a intra in Catedrala ‘Sf. Ioan’, Suveranul Pontif a dezvelit o statuie a Papei Ioan al XXIII-lea, de fericita amintire care, in calitate de nuntiu apostolic, a reprezentat Vaticanul in Turcia intre anii 1935 – 1944, facandu-se respectat de catre turci.

Papa Benedict al XVI-lea a reluat chiar o fraza a Papei Ioan al XXIII-lea, in timpul primei misse celebrate la Casa Mariei din Efes, prin care predecesorul sau la catedra Sfantului Petru exprima cuvinte de apreciere la adresa turcilor.

Papa Benedict al XVI-lea l-a condus pe Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, la locul de onoare rezervat lui, acesta din urma asistand la Missa pontificala.

Gestul a corespuns celui facut atunci cand a participat la Sfanta Liturghie ortodoxa, savarsita de patriarh.

Suveranul Pontif, care a facut din apropierea de ortodocsi scopul pontificatului sau, urmeaza sa paraseasca Turcia in dimineata zilei de vineri, dupa ce anterior a vizitat moscheea albastra si s-a rugat in directia Meccai, gest amplu relatat de Presa turca.

Papa Benedict al XVI-lea a declarat la inchierea vizitei sale in Turcia si inainte de a se imbarca la bordul avionului care il readuce acasa, la Vatican, ca ‘o parte din inima sa ramane la Istanbul’.

Suveranul Pontif a mentionat in acest context ca spera ca vizita sa ‘sa contribuie la o mai buna intelegere intre religii’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…